Støttestrømper

Støttestrømper hjælper med at give god blodgennemstrømning i benene. Det kan du have brug for i en række situationer. Nogle bruger strømperne hver dag på grund af dårligt kredsløb, andre bruger strømperne fra tid til anden, for eksempel i forbindelse med en rejse.

Støttestrømperne ligner almindelige strømper, og du kan derfor bruge dem sammen med dit almindelige tøj. Og det samme hvis du bruger kjole, så kan du købe strømpebukser der også er med kompression, som så er med til at modvirke trætte og tunge ben.

Så er du ude for at købe billige støttestrømper uten tå eller støttestrømper  som støttestrømpebukser. Og skal du have nogle når du skal ud at rejse med fly. Og måske har brug for noget viden i forhold til om man kan få offentligt tilskud. Så læs mere om støttestrømper, og se de mange forskellige modeller herunder.

Støttestrømper er skabt, så de presser let sammen om dine muskler og blodårer i benet. Det kan lyde ubehageligt, men føles ikke sådan, da det faktisk er med til at gøre, at du får en bedre blodgennemstrømning i området.

Derfor er strømperne en stor fordel for en lang række forskellige grupper. Støttestrømper forbindes først og fremmest med ældre, hvis kredsløb med årene er blevet dårligere, og de derfor har brug for hjælp. De er dog også praktiske at gå med for gravide, hvis krop er under pres på grund af den øgede vægt.

Nogle modeller kan dog være svære at tage på, og derfor kan en støttestrømpe påtager være en god investering. Så selv om man ikke er gammel kan hjælpemidler være en god ide.

Ja køb en strømpepåtager og gør hverdagen nemmere for dig selv eller din kære.

Derudover er støttestrømper også smarte at gå med, hvis du skal ud at rejse i bil eller fly i længere tid. Det kan i mange tilfælde give hævede ben at sidde stille i længere tid. Det kan strømperne hjælpe dig med at forhindre.

Endelig kan støttestrømper også være en fordel for dig, der har et job, hvor du står op hele dagen. Det er også hårdt for kroppen, at du gør det. Med støttestrømperne kan du forbedre blodomløbet, så det bliver nemmere for blodet at komme retur til hjertet.

Tre fordele ved støttestrømper:

  • Ser ud som almindelige strømper
  • Kan købes uden lægebevilling
  • Nemme selv at få på

Den største fordel ved støttestrømper udover selve funktionen er, at de ligner helt almindelige strømper. Du kan derfor have dem på under dine bukser, og der vil ikke være nogen, der vil tænke over det. Det samme er tilfældet med støttestrømpebukser. De giver støtte af hele benet og kan uden videre bruges under kjoler og nederdele. Støttestrømpebukserne er særligt en fordel for gravide.

Når du køber støttestrømper, behøver du ikke at have en lægebevilling for at kunne få dem. Du kan nemt selv købe dem enten i en butik eller på nettet. Her hos stroemper-sokker.dk kan du hurtigt klikke dig videre til forhandlere med et stort udvalg.

Støttestrømper er skabt, så de er nemme for dig selv at få af og på. Det er en stor fordel for dig, at du ikke behøver hjælp fra en anden til at gøre det. Kompressionsstrømper er langt tykkere og dermed også sværere for dig selv at få af og på. I nogle tilfælde vil det kræve en hjælper, for at det er muligt.

Det skal du tænke over, når du køber støttestrømper

Når du køber støttestrømper, skal du først og fremmest sikre dig, at de har den rette størrelse. Det er langt vigtigere end med almindelige strømper, da støttestrømper slet ikke kan udvide sig lige så meget. Nogle forhandlere angiver størrelsen i forhold til skostørrelse, mens andre bruger S-XXL.

Udover størrelsen skal du også sikre dig, at strømperne har den farve, som du ønsker. Du kan typisk vælge mellem sorte og beige strømper. Der er derfor ikke et kæmpe udvalg, men du kan dog få den farve, som du bedst kan lide, og som passer bedst til din stil.

Støttestrømpers tykkelse bliver angivet i denier lige som nylonstrømper. Jo højere denier er, des tykkere er strømperne. Ønsker du nogle kraftige strømper, skal du derfor gå efter en høj denier. Støttestrømper ligger typisk omkring 140 denier.

Nogle støttestrømper er lige som en almindelig strømpe med tå, mens andre er uden tæer. Nogle føler, at almindelige støttestrømper kommer til at presse om tæerne. Med en strømpe uden tå får dine tæer bedre bevægelsesfrihed, og du får derfor en større komfort.

Sådan bruger du støttestrømper

Du kan bruge støttestrømper i en lang række forskellige situationer. Nogle bruger strømperne hver dag. Det er særligt ældre med dårligt blodomløb, gravide og folk, der står op og arbejder, der kan have glæde af det. I mange tilfælde skal du netop gå med strømperne hver dag for at få de gode effekter af at gå med dem.

Andre vælger kun at bruge støttestrømper af og til. Det er for eksempel, hvis du har problemer med hævede ben, når du sidder ned i længere tid. Mange oplever at få hævede ben i forbindelse med flyrejser og lange ture i bil. Har du det, kan det derfor være godt for dig at tage støttestrømper på i de situationer.

Skift støttestrømper hver dag og vask korrekt

Går du med støttestrømper hver dag, bør du skifte til et nyt par hver morgen. Alt efter hvor ofte du vasker, skal du derfor have forholdsvis mange støttestrømper, så du har et friskt par til hver morgen. Hvis du tager beskidte støttestrømper på, slider det mere på dem, og du vil derfor hurtigere skulle købe nogle nye.

Du vasker støttestrømperne ved at komme dem i et vaskepose i vaskemaskinen. Vil du passe rigtig godt på dem, kan du håndvaske dem. Du må ikke komme dem i tørretumbleren eller stryge dem, da det slider for meget på dem. De skal altid hænges op at tørre.

Hvad er forskellen på støttestrømper og kompressionsstrømper?

Støttestrømper kan du frit købe og bliver brugt til at forebygge skader på grund af dårligt blodomløb. Kompressionsstrømper bliver typisk bevilget af lægen til at behandle en allerede eksisterende lidelse. Derfor kan du også ofte få tilskud fra kommunen til at købe strømperne.

Man skal ansøge om tilskud igennem ens bopælskommune. Og det er Serviceloven paragraf 112 der giver en muligheden for at opnå tilskuddet. Hvis man ellers opfylder de krav der står i de forskellige punkter. Som du kan læse mere om Her

En støttestrømpe er nem for dig at tage på, mens du ofte skal have hjælp af en anden til at tage en kompressionsstrømpe på, fordi den er så stram.

Find et stort udvalg af støttestrømper gennem stroemper-sokker.dk

Her på stroemper-sokker.dk forhandler vi ikke selv støttestrømper, men samarbejder med en række af Danmarks bedste udbydere. Når du klikker på et par strømper, bliver du derfor sendt videre til en af vores samarbejdspartneres webshop.

Det gør det nemmere for dig, at få overblik over markedet og finde de rigtige støttestrømper til dig – og nemt finde den rigtige webshop at handle hos.

Rul op og find de rigtige støttestrømper for dig ovenfor.