Kompressionsstrømper

Kompressionsstrømper sidder tæt ind til benet og kan være med til at forebygge og hjælpe på allerede eksisterende lidelser. Fordi de sidder så stramt, kan de være svære for dig at få på. Så hvis du tager et kig på strømpepåtager siden her, så kan du læse mere om, hvordan du nemmest får dem på selv, og hvad de forskellige modeller koster. Samt der vises videoer ud fra hver enkelt model. Så man kan se hvordan de bruges i ens dagligdag.

Så leder du efter kompressionsstrømper til Sport, som f.eks. løb eller når du skal ud at cykle. Og skal det være kompressions klasse 1, 2, 3, 4.

Så tag et kig her på siden hvor du helt sikkert kan finde nogle billige modeller til priser og tilbud hvor du også kan være med. Og der står også en del om de forskellige typer af kompressionsstrømer, samt hvordan du vælger den rette klasse af strømper.

Kompressionsstrømper Med Tæer

Denne kompressionsstrømpe med tæer er en fremragende løbestrømpe og som er meget populær og giver en rar fornemmel for ens tæer.

[dfrcs name=”Kompressionsstrømper Med Tæer ToeToe CoolMax”]

Kompressionsstrømper er en form for strømper, der sidder meget tæt til dit ben. Dermed hjælper det venerne med at pumpe blodet tilbage til hjertet. Dine fødder og underben er længst fra hjertet, hvilket gør, at venerne der nemmere kommer på overarbejde end i resten af kroppen. Det kan føre til blodpropper, åreknuder og lymfødem.
Ved at have strømperne på kan du forbygge og forhindre de lidelser.

Kompressionsstrømper bliver ofte bevilget af din læge og bliver brugt til behandling af en eksisterende lidelse. Har du ikke en lidelse, men ønsker du stadig en gavnlig støttende effekt, kan du i stedet gå med støttestrømper.

Tre fordele ved kompressionsstrømper:

  • Fås i forskellige kompressionsgrader
  • Fås i forskellige længder og materialer
  • Muligt at gå med dem hele dagen

Når du skal have kompressionsstrømper, kommer de i fire forskellige klasser. Det gør det muligt for dig at få strømper i den kompressionsgrad, der passer til din lidelse. Læs mere om de forskellige klasser neden for.

Du kan købe kompressionsstrømper i både knælængde og lyskelængde. Hvilken du har brug for, kommer an på, hvordan blodomløbet i dine ben er. Med de to længder af strømper har du mulighed for at få en strømpe, der hjælper dig bedst muligt.

Det bedste er, at du tager dine kompressionsstrømper på med det samme, du står ud af sengen om morgenen og beholder dem på hele dagen. Dermed udnytter du bedst de gavnlige effekter. Strømperne er netop skabt til, at du kan have dem på i en hel dag uden gener.

Det skal du tænke over, når du køber kompressionsstrømper

Kompressionsstrømper er inddelt i fire forskellige klasser. Hvilken klasse du skal vælge, kommer an på, hvor alvorlig din lidelse er.

  • Klasse 1 er den, der strammer mindst og dermed ligger tættest på en almindelig støttestrømpe. Den kan bruges, hvis der er en mindre grad af åreknuder eller åreforkalkning.
  • Klasse 2 og 3 er for dig, der lider af venøs insufficiens, hvilket vil sige dårligt tilbageløb fra benene.
  • Klasse 4 bruges kun ved lymfødem. Du skal derfor kun bruge denne type, hvis du har fået det at vide af din læge.

Udover klassen på strømpen bør du også overveje, hvilket materiale du vil have strømper i. Som med andre former for strømper kan du få kompressionsstrømper i forskellige materialer. De har alle den rette effekt, men materialerne kan for eksempel gøre en forskel i forhold til, hvor behagelige strømperne er alt efter årstiden.

Du har typisk ikke så mange valgmuligheder, når det kommer til farven på strømperne. Ofte har du kun mulighed for at vælge mellem sort eller beige. Eftersom strømperne som regel er skjult af dine bukser, eller du har dem på under en kjole eller nederdel, vil de to farver dog ofte være tilstrækkeligt.

Kompressionsstrømper er ikke kun for ældre mennesker

Mange forbinder åreknuder og dårligt blodomløb med ældre mennesker og forestiller sig derfor kun, at det er dem, der kan gå med strømperne. Det er det dog langt fra. Mange gravide går også med kompressionsstrømper for at forebygge og lindre åreknuder i benene.

Graviditeten sætter kroppen på overarbejde, og i gennemsnit skal kroppen pumpe 20 % mere blod rundt. Det er svært for blodet at komme fra underbenene tilbage til hjertet, og det bliver kun sværere, når kroppen bliver tungere. Derfor kan brug af strømperne hjælpe med at forebygge åreknuder.

Mange sportsudøvere bruger også kompressionsstrømper til at sikre, at de ikke får problemer med benene efter en præstation. Når du dyrker sport på et højt niveau, pumper hjertet blodet rundt i kroppen mange gange hurtigere. Det kan føre til, at dine ben hæver op bagefter.

Sådan får du kompressionsstrømper på

Fordi kompressionsstrømper sidder så tæt om dine ben og fødder, kan det være svært for dig selv at få dem på. I nogle tilfælde hjælper det, at du tager handsker på, så kan du bedre håndtere dem. Du kan købe særlige handsker til det, men et par ubrugte opvaskehandsker kan også sagtens bruges.

Du bør aldrig hive strømperne op, som du ville gøre med almindelige strømper, men altid rulle dem på. Når du hiver i strømperne, hiver du dem ud af form, hvilket gør, at de holder i kortere tid. Du kan gøre dit ben glattere ved at tage en nylonstrømpe inden under kompressionsstrømpen. Har du en forbinding om benet, bør du altid tage en nylonstrømpe udover den, så kompressionsstrømpen lettere kan glide på.

I stedet for at vælge en meget stram kompressionsstrømpe kan det være en fordel for dig, at du vælger to kompressionsstrømper i en lavere klasse. De er ikke lige så stramme og vil derfor være nemmere for dig at få på. Når du har to strømper udenpå hinanden, vil du dog stadig opnå en større effekt, end hvis du kun havde en strømpe på.

Er der intet af ovenstående, der hjælper dig, kan du købe forskellige hjælpemidler til at få strømperne på. De hjælper dig til at rulle strømpen op ad benet på den rigtige måde.

Få dine kompressionsstrømper til at holde længere

Du bør skifte dine kompressionsstrømper hver dag. Derfor er du også nødt til at have et større udvalg af strømper, hvis du ikke hele tiden vil vaske dem. Kompressionsstrømper er dyrere end almindelige strømper, og derfor er du selvfølgelig interesseret i, at de kan holde så længe som muligt. Det vil typisk være i 6-8 måneder.

For at få dine strømper til at holde længere er det først og fremmest vigtigt, at du tager dem på på den rigtige måde. Ved at rulle dem op i stedet for at hive dem op bliver det ikke bare nemmere for dig at få dem på, du forlænger også deres levetid.

Derudover bør du vaske strømperne på den rigtige måde. Ideelt set bør du vaske dem i hånden, men vasker du dem i maskine, bør du altid lægge dem i en vaskepose. Du må ikke komme dem i tørretumbleren eller stryge dem, da det også er med til at nedsætte holdbarheden.

Få overblik over markedet for kompressionsstrømper gennem stroemper-sokker.dk

Her hos stroemper-sokker.dk forhandler vi ikke selv kompressionsstrømper, men samarbejder med en række af Danmarks førende webshops inden for kompressionsstrømper. Brug oversigten ovenfor til at få overblik over, hvilke kompressionsstrømper der passer dig. Klik dig så videre til den webshop, som sælger dem. Nemt, hurtigt og enkelt.

Rul op til produktoversigten øverst på siden og find de rigtige kompressionsstrømper nu.